Ezért ne indulj soha motorozni kesztyű nélkül

Életed a motorozás, vagy csak szeretsz néha nyeregbe pattanni? Megmutatjuk, miért nem hiányozhat egyetlen motoros kelléktárából sem a motoroskesztyű.

A motoroskesztyűre sokan tekintenek elhanyagolható, mellékes dologként. Sőt, ami még ennél is rosszabb: egyszerű divatkiegészítőként. Sajnos egyik eset sem jobb a másiknál, hiszen olyan kiegészítőről beszélünk, ami nemcsak kényelmesebbé teszi a motorozást, de bizonyos helyzetekben akár komoly sérülésektől is megóvhatja a gazdáját.

Most megmutatjuk azt, milyen szituációkban jön igazán jól, és miért nem hiányozhat egyetlen vaslovas kelléktárából sem egy jó minőségű motoroskesztyű!

Motoroskesztyű: védelem minden ellen (is)

Elsőre talán nem is gondolnád, mennyire univerzális kiegészítő egy jó motoroskesztyű. Megóv a kosztól és az olajtól. Megvéd a súrlódástól és attól, hogy felsértsd a kezed a kormánnyal. Ezek az alap dolgok. Sokaknak azonban meg sem fordul a fejében, mi mindenre képes egy egyszerű kesztyű

Többek közt védelmet nyújt a felcsapódó kavicsok és az út során kivédhetetlen bogarak által okozott sérülések ellen, de bebiztosít a huzat ellen is. Utóbbi talán bagatell dolognak hangzik, azonban az ízületi gyulladás és későbbi reumás panaszok elkerülésében is segít.

Parkolás során megóvja kezedet a kipufogó hőjétől, így nem kell tartanod az égési sérülésektől. A nyári forróságban pedig még az izzadságot is felszívja, ami azt jelenti, hogy nem kell a csúszós, kontrollálhatatlan kormány miatt sem aggódnod. Röviden és tömören tehát a motoroskesztyűben kényelmesebben irányíthatod a gépet. Ráadásul kicsit olyan, mint egy valódi lovag pajzsának fontos tartozéka, amely szinte minden ellen (is) véd!

Egy végtaggal több vagy kevesebb: neked mennyit számít?

Egy igazán jó motoroskesztyű masszív, strapabíró anyagból készül. A motoroskesztyű legfőbb feladata ugyanis, hogy megóvja gazdáját a sérülésektől. És itt nem csaupán a fentebb említett, apró karcolásnak tekinthető dolgokról beszélünk. Hanem am komoly, akár életveszélyes balesetekről is.

Fontos ugyanis tudnod, hogy egy esetleges esés során a kezed az a testrész, mely általában először földet ér. Ha pedig egy ilyen szituációban nincs rajtad kesztyű, könnyedén előfordulhat, hogy az aszfalt nem csak a bőrödet fogja bedarálni. Egy nagyobb esés maradandó károkat okozhat, és akár a végtag teljes elvesztésével is járhat.

De gondolj csak bele: a motoroskesztyű plusz egy extra védőréteget biztosít. Minél masszívabb anyagból készül és minél jobb minőségű, annál kisebb az esélye annak, hogy az út a kezedet is ledarálja. Éppen ezért fontos, hogy sose spórolj a motoroskesztyűn, és a lehető legjobb minőséget válaszd. Akkor is, ha profi motoros vagy, és akkor is, ha csak hétvégenként, hobbiból vereted a vasparipával.

Milyen fajta kesztyűre lesz szükségem?

A motoroskesztyűk anyagukat és kialakításukat tekintve is több kategóriára oszthatók. A legnagyobb biztonságot a bőrkesztyű garantálja, hiszen nehezen szakad és a csúszást is jobban bírja. A textilkesztyűk kevésbé masszívak, azonban kényelmesebbek és sokoldalúbbak. Jól párnázhatók, könnyebb bennük kormányoznod és szellősebbek is.

A kesztyű alapanyaga mellett fontos az is, hogy mennyi és milyen védőelem található rajta. Az extra védelmet bizonyos modellek esetében a dupla bőrréteg vagy puha szivacs biztosítja. Ha azonban biztosra szeretnél menni, érdemes olyan motoroskesztyűt választanod, melyet kemény protektorokkal látott el a gyártója.

Az öklöd bütykeit védő protektor például alapvető dolog, de sok kesztyű esetében az ujjperceken és a kézfej elejénél is találunk védőelemeket. A kifejezetten versenyzők számára szánt darabok esetében pedig az sem ritka, hogy a kisujjat összevarrják a gyűrűsujjal. Ez segít abban, hogy esés során ne csavarodjon ki az ujjad és ne kelljen akár teljesen elveszítened.

Hogy milyen kesztyűt választasz, az persze leginkább vezetési stílusodtól függ. általában azt szoktuk javasolni, hogy a sebesség szerelmeseinek nem szabad spórolniuk a védelemmel, így minél inkább falod az utakat, érdemes annál nagyobb biztonságot garantáló motoroskesztyűt választanod.

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései