Erre figyelj motorosként az utakon a tomboló hőségben

 Nyáron a hőség az autósokat és a motorosokat is megviseli. Megmutatjuk, miért érdemes jobban odafigyelni az utakon a kánikulában.

Nyáron a hőmérő higanyszála sokszor ugrik olyan tartományba, mely már-már elviselhetetlennek mondható. Ilyenkor természetes, hogy az emberek ingerültebbek, lomhábbak vagy lassabb a reakcióidejük. Nem csoda tehát, hogy kánikula idején a balesetek száma megsokszorozódik.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a vészes helyzeteket, fontos, hogy motorosként a nyári hőségben jobban odafigyeljünk az utakon. Sokszor ugyanis ezt az autósok nem teszik meg. Most hoztunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogyan kerülheted el a necces helyzeteket és akár a komolyabb baleseteket is az őrült kánikula idején!

A hőség elbódít, de te légy éber

A jó időben a sebesség sok motorost megrészegít. Ez teljesen érthető, hiszen mi lehetne jobb és szabadabb érzés annál, mint amikor a kellemes, nyári szellőben az országúton suhanva azt érzed, hogy tiéd a világ? Sajnos azonban ki kell, hogy ábrándítsalak: a világ nem csak a tiéd, de a pályán közlekedő többi motorosé és autósé is egyben.

A forróság pedig mindenkire hatással van. Ilyenkor lassul a reakcióidő és csökken a koncentrációs készség. Ráadásul nem csak a motorosok, de az autósok esetében is, akik sokszor hajlamosak a rutinjukra támaszkodva vezetni. Éppen ezért fontos, hogy bármennyire is imádod a sebességet, nyáron is felelősségteljesen és óvatosan vezess, hiszen ilyenkor mások helyett is kicsit jobban kell figyelned az utat.

Ellenőrizd, amit ellenőrizni kell!

Ahogy beköszönt a jó idő, sok motoros indul hosszabb útra. Ilyenkor fontos, hogy minden szempontból felkészülten vágj neki a túrának. Először is ellenőrizd a gépedet, hogy minden rendben van-e vele. különös figyelmet fordítva többek közt a fékrendszerre, az elektronikára és az abroncsokra is. Ha ezek a dolgok rendben vanna, már nagyobb magabiztossággal pattanhatsz nyeregbe, azonban még korántsem vagy kés arra, hogy útnak indulj.

Fontos a megfelelő motoros felszerelés is, hiszen mégsem vághatsz neki egy motoros túrának rövidnadrágban és Hawaii mintás ingben. A kánikula ellenére is gondoskodnod kell a megfelelő motoros szerelésről, melyből a nadrág, a kabát, a kesztyű és a bukósisak sem maradhat ki. A hőség miatt nem kell túlaggódnod a dolgot, hiszen a minőségi motoros ruha nemcsak megvéd az utakon, de jól is szellőzik, így nem kell attól félned, hogy meggyulladsz benne.

Ha szükséges, tarts pihenőt

Nyáron sok motoros indul több száz kilométeres túrákra, azonban sokan csak akkor állnak meg, ha a tankból már kifogyóban van a benzin. és természetesen értjük azt, hogy a sebesség és az utazás a mindened, azonban néha nem árt egy kis szünetet tartani.

A hőségben hamar elfáradsz és kevésbé tudsz az útra, valamint a forgalomra koncentrálni, még akkor is, ha ezt kevésbé veszed észre. Éppen ezért időről időre fontos, hogy kissé megállj, lazíts és felfrissítsd magad. Igyál egy kis vizet, egyél meg egy szendvicset, és ha szükséged van rá, verj le egy jó erős kávét. Kapcsold ki magad néhány percre, merülj el a tájban vagy a gondolataidban, hogy aztán újult erővel pattanhass a vasparipád nyergébe, és újból átadhasd magad az utazás és a sebesség élvezetének.

Az úti cél megvár, és hidd el, egy-két pihenőt nem fogsz megbánni, hiszen egyrészt a közérzetedet is javítani fogja, másrészt pedig sokkal nagyobb eséllyel kerülheted el a rajtad kívülálló okokból történő baleseteket is!

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései