Az első fék takarítása

A szennyeződés elég sarkalatos pont az első féknél ugyanis sokan úgy vannak vele, hogy lecseréltetik a fékfolyadékot és ennyiben is hagyják.

Hidraulikus rendszereknél a fékfolyadékot rendszeresen évente cserélni szükséges, mivel a fékfolyadék idővel felveszi a levegő nedvességtartalmát ezáltal korróziót indít el a rendszerben és a folyadék forráspontja is lecsökken. A forráspont csökkenése azért veszélyes, mert pont akkor jelentkezik amikor a motoros leginkább igénybe veszi a fékeket.

Viszont vagy időintervallum, vagy kilométer függvényében a féknyerget és a főfékhengert érdemes szétszedni, mert a fékfolyadékból kicsapódnak kristályok, ezáltal ugyanúgy szennyeződéses lesz a belseje. Ilyenkor levesszük a féknyerget, kiszedjük a fékdugattyúkat, elmossuk magasnyomású mosóval és ezután szépen szilikon zsírral eltisztítva összerakjuk a jó fékhatás érdekében.

Viszont ha több dugattyús féknyeregről beszélünk, akkor, ha az egyik dugattyúnk megfelelően mozog viszont a másik nem, akkor jelentkezik az, hogy félre kopik a betétünk. Tehát csak a fele fog kopni, így az egyik fél tíz százalékos a másik meg már nyolcvan. Ezért nagyon fontos, hogy legalább ötévente szedjük szét és tisztítsuk meg a féknyerget.

Ez fontos, hogy nyolc-tíz éves motoroknál ne keljen féknyergeket cserélni.  Ezzel a tisztítással meg lehet hosszabbítani az élettartalmát a fék alkatrészeknek.

https://motomotors.eu/hu/fektisztito-spray-presto-6x600ml.html

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései