Mit rejt a nívópálca?

Az olaj nívópálca segítségével lehet megállapítani, hogy van-e elég olaj a motorban.

A nívópálca milyen infókat rejt?

Mindig úgy ellenőrizzük, hogy kitekerjük, letöröljük egy ronggyal vagy papírtörlővel simán csak így beledugjuk, kihúzzuk és megnézzük, hogy meddig van az olaj szintje.

A nívópálca végének közelében két vonalat kell látni. Ideális esetben az olajszintnek a felső vonalnál vagy annak közelében kell lennie, de még az is rendben van, ha valamivel az alsó vonal felett van.

Ha az olaj a minimális szint közelében vagy alatta van, azonnal fel kell tölteni az olajszintet. Abban az esetben, ha az olajszint a két vonal között helyezkedik el ajánlott az olajat maximális szintre feltölteni.

Vannak olyan nivópálcák, ahol a nivópálca oldalára, tetejére van rá írva az olaj mennyisége. Ez általában a szűrő nélküli mennyiséget jelenti. Tehát nyilván a szűrő némiképp felvesz egy pár deci olajat de az alap kiindulási pontnak már jó ha leolvassuk, hogy mennyit töltsünk bele kezdésnek.

https://motomotors.eu/hu/olaj-nivopalca-o-gyuruvel-gy6-50-125cc-bt80005.html

 

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései