A belső égés csodája egy benzinmotorban lassított felvételen – VIDEÓ

Ez tényleg csodálatos!

A belsőégésű motorok napjai meg vannak számlálva – számos állam hozott törvényt, amely a közeljövőben betiltja a technológiát, és míg egyes gyártók még mindig hisznek a technológiában, mások teljesen bedobják a törölközőt.

A belsőégésű motor már több mint egy évszázada létezik, és ez idő alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül, de sokak számára még mindig rejtély, hogyan működik.

Most a TRO Designs hihetetlen videójának köszönhetően pontosan láthatjuk, hogy mi történik az égéstérben egy átlátszó henger és a pompás 4K lassított felvételnek köszönhetően. Az eredmény éppoly lenyűgöző, mint amennyire tanulságos.

Sajnos nem láthatjuk a belső égés csodáit, amikor valami olyan menő dologban zajlanak, mint egy Dodge Challenger SRT Hellcat vagy egy McLaren Senna, hanem ehelyett egy sokkal szerényebb léptékben tekinthetjük meg az emberiség eme csodáját.

A videóban használt motor egy csupasz, 1977-es négyütemű Honda XR75 motor, amelyhez egy lecsiszolt és kézzel polírozott dugattyú, egy meghosszabbított akrilhenger, amely a sűrítési arányt 8,7:1-re csökkenti, és végül egy sor teflonos dugattyúgyűrű került. A henger alumínium vázra épült.

A videón terjedelmes felvételek láthatók a dugattyúgyűrűk elkészítéséről, a motor összeszereléséről, a henger beépítéséről, sőt még egy kompressziós tesztről is. A videó leírása szerint az építő Motul 300V 15W-50 motorolajat használ, hogy mindent kenjen.

12:13-nál a motor végre beindul, és lenyűgöz minket, hogy milyen egészséges hangja van.
12:49-nél végre láthatunk néhány lassított felvételt, amelyek jól mutatják az égési folyamatot,
14:47-nél pedig a motor teljes gázzal fut.

Lassított felvételen még a vezérműláncot is láthatjuk.

Az egész videó talán leglenyűgözőbb része az, hogy láthatjuk, milyen hatékonyan szívják ki a kipufogószelepek a füstöt a hengerteremből, mielőtt új üzemanyagot vezetnénk be. El sem tudjuk képzelni, hogy ez a kis motor tisztességes ideig tudna működni egy akril hengerházzal, de a lassított felvételek láttán teljesen megérte a sok fáradozás.

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései