Új Vespa IGET termékcsalád

Új Vespa IGET termékcsalád

A Vespa ismét megerősíti a technológiai élvonalát, amely mindig is megkülönböztette és nyomot hagyott a történelemben, bizonyítva, hogy a világ egyik legmodernebb és legbiztonságosabb járműve. Bemutatjuk a Vespa Primavera és Vespa Sprint új változatait, amelyek a legendás „Vespino” örökösei, amely a 60-as években fiatalok egész generációit bűvölte el és szállította szerte a világon. Ezek az újdonságok a nagyvonalúbb felszereltségi csomagjukkal tűnnek ki, amely egy nagyon praktikus USB-csatlakozót tartalmaz, amely a lábvédő hátsó lemezének rekeszében található, valamint az ABS-fékrendszerrel, amely mostantól minden 125 és 150 cm3-es változatban alapfelszereltség. A legfontosabb újítás az új Piaggio i-get Euro 4-es erőforrás, amely képes ragyogó teljesítményt, visszafogott fogyasztást és rendkívül magas általános hatékonyságot biztosítani.

Új i-get motor: maximális minőség és megbízhatóság

Az új erőművek egy olyan tervezési filozófia eredményei, amely új és fejlettebb minőségi és megbízhatósági szinteket tűzött ki elsődleges célként. A tervezési folyamat minden egyes szempontja az egyes alkatrészek hatékonyságának növelésére irányult, így együttesen a teljesítmény maximalizálása, ugyanakkor a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás (nemcsak a károsanyag-kibocsátás, hanem a zajkibocsátás) minimalizálása érdekében. A tesztelési fázis során már megtett több mint egymillió kilométer bizonyítja, hogy az új i-get motorok fejlesztési folyamata során nagy figyelmet fordítottak a minőségre és a megbízhatóságra. A projekt moduláris jellegének köszönhetően a motorok folyadék- vagy léghűtéses, 3 vagy 4 szelepvezérlésű változatokban is elérhetőek.

A Vespa Primavera és Vespa Sprint motorokba szerelt új i-get erőművek ultramodern egyhengeres, négyütemű, 125 és 150 cm3-es, léghűtéses, elektronikus befecskendezéssel és 3 szelepes időzítéssel ellátott motorok. Minden egyes részletet, a kipufogótól a sebességváltó fedelének belső kialakításáig úgy tervezték, hogy az utazás simább, csendesebb és kényelmesebb legyen. A befecskendező rendszert optimalizálták és javították a hatékonyságot; az ECU mostantól barometrikus érzékelővel rendelkezik, amely minden alkalommal optimális égést garantál, bármilyen használati állapotban és bármilyen magasságban. Ez azt jelenti, hogy a teljesítmény és a nyomaték leadása új és magas szintű szabályosságot és megbízhatóságot ér el, még a városban, állandó „stop and go” vezetés mellett is.

Ezek a motorok rendkívül környezetbarátok, mivel az Euro 4 multiirányelvnek megfelelően vannak jóváhagyva, és a kategória csúcsát jelentő teljesítményre képesek: az i-get 125 cm3 maximális teljesítménye és nyomatéka 7,9 kW 7.700 fordulat/percnél, illetve 10,4 Nm 6.000 fordulat/percnél, míg a 150 cm3 9,5 kW maximális teljesítményt 7.750 fordulat/percnél és 12,8 Nm maximális nyomatékot 6.500 fordulat/percnél ér el. Ezek olyan értékek, amelyek a Vespákra jellemző közmondásosan könnyű tömeggel együtt ezt a Vespa „kis testet” különösen gyorsnak teszik mind a városi forgalomban, mind a nyílt utcai szakaszokon. Ehhez az eredményhez a tökéletesen kalibrált sebességváltó is hozzájárul, a száraz centrifugális automata tengelykapcsoló új és ellenállóbb súrlódási anyagokkal. Ez a ragyogó teljesítmény minimálisra csökkentett üzemanyag-fogyasztási értékekkel párosul: a motor különleges felépítésének és a különböző alkatrészeknél alkalmazott megoldásoknak köszönhetően a 125-ös esetében 45,5 km/l, a 150-es esetében pedig 41 km/l a WMTC ciklusban mérve. A tágas, 8 literes üzemanyagtartálynak köszönhetően a Vespa Primavera és a Vespa Sprint mostantól igen tekintélyes hatótávolsággal büszkélkedhet: A 125 köbcentiméteres motorral 364 km, a 150 köbcentiméteressel pedig 328 km tehető meg teli tankkal.

A Vespa Primavera és Vespa Sprint i-get erőforrásai egyhengeres motorok, amelyek mind a mechanikus alkatrészek, mind az elektronika tekintetében teljesen újak. Érdemes részletesebben megemlíteni a következőket:

  • a forgattyús tengely, amelynek a korábbi motorhoz képest 24%-kal nagyobb a tehetetlensége, ami döntően csökkenti a rezgéseket és simábbá teszi az utazást;
  • az új indítómotor, amely határozottan csendesebb;
  • az új sebességváltófedél, amely még inkább csökkenti a zajt és növeli a merevséget;
  • a barometrikus érzékelő, hogy az égés mindig optimális legyen.

A kipufogórendszer is teljesen új. Az új egység csendesebbé teszi a motort, ugyanakkor teltebb és kellemesebb hangszínt biztosít.

ABS minden változatban szériafelszereltség

A 125-ös és 150-es Vespa Primavera és Vespa Sprint változatokon az ABS fékrendszer már alapfelszereltség, ami egy újabb technikai fejlesztés, amely a biztonság növelését szolgálja. A Vespa Primavera és Vespa Sprint első kereke sebességérzékelő rendszerrel – egy érzékelővel és egy hangkerékkel – rendelkezik, amely azonnal méri a sebességét és a lassulását a robogóéhoz képest. Az érzékelő párbeszédet folytat egy elektrohidraulikus vezérlőegységgel, amely aktiválja az ABS rendszert, ha a kerék hirtelen lelassul, megakadályozva a blokkolást és a jármű feletti irányítás ebből következő elvesztését, ezáltal garantálva a stabilitást, a jármű irányítását és a hatékony fékezést még alacsony súrlódási együtthatójú felületeken, például nedves vagy piszkos aszfalton is.

Ez a kifejezetten a Vespa Primavera és Vespa Spring modellekhez kifejlesztett rendszer könnyű súlyával is büszkélkedhet, mivel a saját tömeg gyakorlatilag változatlan marad. Az előnyök kézzelfoghatóak a biztonság és a vezetési élmény szempontjából az utakon, ahol a motorosok egy dinamikus tulajdonságokkal rendelkező, kivételes stabilitású és kezelhetőségű Vespát fedezhetnek fel. A közúti biztonsághoz hozzájárulnak a Vespa Primavera és a Vespa Sprint nagyméretű keréktárcsái is.

Változatok és színek

Az új Vespa Primavera 125 és 150 köbcentiméteres hengerűrtartalmú változatban, négy színösszeállításban kapható:

  • Rosso Dragon (bézs színű nyereggel);
  • Nero Vulcano (piros nyereggel);
  • Blu Midnight (bézs színű nyereggel)
  • Montebianco (piros nyereggel).

A Vespa Primavera elérhető Touring kivitelben is, egy speciális felszereltségi csomaggal, amelyet az első és a hátsó csomagtartó jellemez, mindkettő krómozott, amely – ahogy a Vespa legklasszikusabb ikonográfiája mutatja – jelentősen megnöveli a rakodókapacitást, és felkészíti a világ legkedveltebb robogóját bármilyen kalandos utazásra.

A Touring csomaghoz tartozik még az új Marrone Crete Senesi színösszeállítás, az elegáns burkolat és a dedikált lemez.

Az új Vespa Sprint két változatban kapható: Vespa Sprint (125 köbcentiméteres hengerűrtartalmú motorral) és Vespa Sprint S (125 és 150 köbcentiméteres hengerűrtartalmú motorral), az utóbbit vonzó titánszürke színösszeállítás jellemzi, dedikált grafikával és fekete festett felnikkel. A Vespa Sprint 125 esetében öt színösszeállítás áll rendelkezésre: Rosso Dragon, Nero Lucido, Montebianco, Giallo Positano és Blu Gaiola, mindegyik fekete nyereggel.

 

Vespa Primavera

A Vespa Primavera mindazokat az értékeket magáévá téve készült, amelyek negyvennyolc évvel ezelőtt az első Primavera változatban sikert arattak. Az első Vespa, amely ezt a nevet viselte, valójában 1968-ban jelent meg először, és forradalmi volt: kicsi, agilis, zseniális motorral hajtott, a Primavera több generáción is szárnyakat bontott, és 1982-ig megszakítás nélkül gyártották, és nemcsak legendás modellé vált, hanem a Vespa történetének egyik legszélesebb kereskedelmi sikere is. Fiatalos, innovatív, technológiailag úttörő, agilis és dinamikus, a környezet védelmét szem előtt tartó, modern kori örököse a maga korában sztár, aki elődjétől örökölte a frissességet és életörömöt.

 

Vespa Sprint

A Vespa Sprint a Vespa sportos ötletének legmodernebb változata.

Tele a ma elérhető legfejlettebb technikai felszereltséggel, és úgy tervezve, hogy kiváló stabilitási és kezelhetőségi szintet érjen el, a Vespa Sprint a vezetés örömét szem előtt tartva született, hogy még a legrutinosabb napi ingázást is élvezetessé tegye.

A hatvanas évek közepétől a sportos Vespák új generációja hódította meg az európai utcákat. Kicsik, gyorsak, rendkívül agilisak és modernek voltak, akárcsak a rajtuk lovagló fiúk és lányok mentalitása. Így a szabadságot kereső és a világot akkoriban megváltoztató eszmék gyorsaságát követő generációk találhattak szárnyra. 

A Vespa Sprint tehát a vitalitás és a fiatalosság hagyományának örökségét testesíti meg. A Vespa Primavera projekt továbbfejlesztéseként született meg, és minden korosztályú fiataloknak szánták, fokozva azt a sportos stílust, amelyet legendás neve idéz. A Vespa Sprint kis méretű és könnyű, ugyanakkor kényelmes és védő karosszériával büszkélkedhet, amely teljes egészében acélból készült, és rendkívül fiatalos vonalvezetés jellemzi, amelyet egy szemrevaló, téglalap alakú fényszóró jelöl, és kiemelkedik a nagyméretű, 12″-os, látványos alumíniumötvözet felnikkel ellátott kerekekkel. 

A Vespa Primavera és Sprint két 50 köbcentiméteres motoros változatban is kapható, amelyet a nagyon fiatal motorosoknak szánnak, tisztelgés a hagyomány előtt, amely a 60-as években kezdődött, amikor a legendás kis motorteljesítményű „Vespini” a tizenévesek kedvelt közlekedési eszközévé vált abban az időszakban.

A Hi-Per2 sorozat 2 ütemű 50 cm3-es motorját a fiatal motorosoknak szánjuk, akik a városban való gyors közlekedéshez még ragyogóbb teljesítményt keresnek. A 4 ütemű 50 cm3-es motor modern 4 szelepvezérléssel büszkélkedhet, amely élénkebb gyorsulást biztosít: valójában ez a legerősebb 4 ütemű 50 cm3-es motor a piacon, 4,35 LE teljesítménye nagyon lineárisan termelődik, kiváló üzemanyag-fogyasztás és korlátozott szennyezőanyag-kibocsátás mellett. A Vespa Primavera és Vespa Sprint 50 köbcentis változatai a lábvédő hátsó lemezrekeszében elhelyezett USB-csatlakozóval is rendelkeznek.

Tartozékok széles választéka

Mint mindig a Vespa történetében, az új Primavera is a tartozékok széles választékát kínálja a jármű testre szabásához és a vezetési komfort javításához.

A Primavera top box teljes egészében a jármű színére van festve, és a híres krómozott Vespa logó dombornyomással gazdagítva, valamint egy felhajtható sisakot is képes befogadni. A top box háttámlával is kapható. A krómozott top box tartókonzol csomagtartóként is használható.

A maximális védelmet a forgácsálló, kiváló minőségű, metakrilátból készült szélvédő biztosítja, amelyet a Vespa logójával testre szabtak, a tartó rudak a többi esztétikai részlethez igazodva átlátszó kivitelűek.

A Vespa Primavera felszerelhető egy – átlátszó és színezett anyagból készült – felső burkolattal is, amely elegánsan kiegészíti a jármű formatervét.

A krómozott első és hátsó csomagtartó lézergravírozott Vespa logóval szintén minden Vespa egyik legklasszikusabb tartozéka, és tanúskodik a nagy utazó szellemről, amellyel minden Vespa mindig is rendelkezett. Ez alól az új Vespa Primavera sem kivétel. Az első, hátsó és sárvédő krómozott peremvédők elegáns befejezést adnak a járműnek.

A tartozékcsaládhoz tartozik még a belső top box táska, a praktikus oldalsó állvány – fekete festett acélból -, amely megkönnyíti a Primavera parkolását, valamint a kültéri járműfedél, a beltéri „nagy logóval”, és mindkettő kényelmes nyílásokkal bármilyen tartozék és a gumiszőnyeg elhelyezésére.

A Vespa Primavera számára elérhető az elektronikus lopásgátló rendszer és a mechanikus nyeregkormány lopásgátló rendszer, valamint egy sor más, személyre szabható mechanikus lopásgátló rendszer. Egy másik kihagyhatatlan tartozék a praktikus és könnyen felszerelhető lábszárvédő, amely optimális védelmet nyújt az időjárás ellen a hőálló anyagnak köszönhetően. A Vespa Primavera borítást a fém Vespa logó jellemzi, és még nagy sebességnél is maximális stabilitást biztosít. A nyeregfedél és a lopásgátló a tartozékba van integrálva. A természetes vagy fekete bőrből készült, teljesen kézzel készített top box táska értékes kiegészítője a Vespa Primavera modellnek. A top box táska képes befogadni egy vizorral ellátott jet sisakot, és a csomagtartó top box tartójára szerelhető.

Hogy Vespáját még egyedibbé tegye, valódi bőr „Made in Italy” nyergek és exkluzív „Elegance” grafika is kapható.

Az új Vespa Sprint tartozékok kínálata szintén eredeti és bőséges. A Sprintet borító 12″-os kerekek (a Vespa „kis karosszérián” valaha használt legnagyobbak) helyettesíthetők csodálatos, fekete díszítésű alumínium könnyűfém felnikkel, amelyek tovább fokozzák az új Vespa zord és sportos jellegét. A krómozott peremvédők és csomagtartók mellett matt fekete színű változatok is elérhetők, amelyek ötvözik a stílust és a sportosságot, tökéletes harmóniában a Vespa Sprint stílusával. A Vespa Sprint imázsának fokozása érdekében a tartozékválasztékot a fekete vagy matt szürke kormányborítás, az együléses nyereg és a „Sport” grafika teszi teljessé.

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései