Így vágj bele kezdőként robogód tuningolásába

A robogó sokak számára nem több, mint egyszerű közlekedési eszköz. Legtöbbünknek azonban sokkal többet jelent ennél: laza életforma, mely átszövi mindennapjaikat. Az igazi robogós céltudatos, szabad, és egy kicsit mindig telhetetlen: folyton gyorsabb, erősebb, és menőbb vasat szeretne magának.

Saját robogónk felturbózása pedig komoly kihívást jelent. Olyan feladat, ami igazi szórakozás és próbatétel is egyben. Egy idő után belejövünk persze, de minden kezdet nehéz. Szóval, hogyan is vágjunk bele paripánk tuningolásába?

Nem mindegy, milyen motort választasz

Ha úgy döntesz, hogy szabadidődet a tuningolásnak szenteled, érdemes már vásárlásnál jól átgondoltan és körültekintően kiválasztanod jövendőbeli robogódat.

Ne hagyd, hogy csak a megjelenés és néhány hangzatos ígéret döntsön! Ha tisztában vagy a számodra fontos paraméterekkel, rengeteg pénzt, időt, és esetleges bosszúságot spórolhatsz meg, miután belekezdesz a paripa felturbózásába.

Érdemes tudni például, hogy a robogó tuning-szempontból több csoportra osztható teremtmény. Választhatsz a kis menetteljesítményre tervezett, a gyári fojtású, illetve a fojtás nélküli gépek közül, és itt bizony érdemes bölcsen döntened! Tuning szempontjából ugyanis az utóbbi kategória az, ami leginkább ajánlott, hiszen ezeknél a motoroknál kell a legkevesebbet bajlódni azzal, hogy a teljesítményt maximalizálhasd.

A gyengített, gyári fojtású gépek esetében már némileg több munkára lesz szükséged, azonban egy ügyeskezű, tuning-mesternek ezek a típusok sem jelenthetnek túlságosan nagy gondot. Sőt, ezekkel a mocikkal igazán nagy kihívás és jó időtöltés dolgozni!

A kis menetteljesítményre tervezett robogókat viszont érdemes messzire elkerülnöd. Ezek sebessége ugyanis szinte alig növelhető, tuningolásuk pedig pénztárcádat, idődet, és főként idegzetedet sem kíméli. Fogalmazhatnák úgy is: felesleges kitolás lenne önmagaddal szemben. A tuningolható utcai robogók alapból legalább 6-7 lóerősek, amit egy kis turbózással 11-12 lóerőre simán fel lehet húzni, ha ügyes az ember, és odafigyel a részletekre.

Ezeket a dolgokat cseréld, ha igazán patent robogóra vágysz

Ahhoz, hogy robogódból kihozhasd a legjobbat, tudnod kell, honnan indulj el. Az első, és egyben legfontosabb feladat a henger kiválasztása, mely készülhet aluminiumból vagy öntöttvasból. Az aluhengerek meglehetősen sérülékenyek és nehezen javíthatók, ezért érdemes öntöttvas megoldásban gondolkodni. Már csak azért is, mert az öntöttvas hengerek fúrhatók, állíthatók, kedvedre bütykölhetők.

Ha igazán komolyan szeretnél belevágni a feladatba, akkor érdemes lehet beszerezned mindjárt egy megnövelt térfogatú tuning hengerszettet, mely a nagyobb teljesítmény és forgatónyomaték elérését egyaránt hatékonyan segíti.

A porlasztó és a légszűrő átalakítása szintén a teljesítménynövekedés alapja, csakúgy, mint a kipufogórendszer cseréje. Sokan például nem is gondolnák, ez utóbbi mennyit képes dobni a fordulatszám növekedésén.

Kipufogók terén ráadásul meglehetősen nagy kínálatból válogathatsz. A lényeg, hogy olyan darabot szemelj ki magadnak, ami a teljesítmény maximalizálás szempontjából passzol a korábban választott hengeredhez is.

Ha szeretnél belevágni robogód fejlesztésébe, a munkát egy olyan tuning szettel is kezdheted, mely több alapvető alkatrészt, többek közt új kuplungot és variátort is tartalmaz, és segít abban, hogy felturbózd gyárilag kevésbé jó minőségű tartozékokkal felszerelt paripád teljesítményét.

Kerüld a gyenge minőségű alkatrészeket

Jelenleg rengeteg gyártó termékei közül választhatsz a piacon, azonban érdemes kerülni az olyan alkatrészeket, melyek olcsók ugyan, ámde ismeretlen, megbízhatatlan gyártótól vagy forgalmazótól származnak.

A bóvli alkatrészek hosszabb távon nem csak ráfizetéssel járhatnak, de motorod mellett önmagad és akár környezeted testi épségét is veszélybe sodorhatod használatukkal.