A megfelelő kipufogó kiválasztása

A kipufogót alapvetően a gáz elvezetéséért alkalmazzák illetve a motor zajcsökkentése érdekében. Robogóknál azonban nagy szerepet játszik a motor teljesítményében és a maximális végsebesség optimalizálásában. Egy sportkipufogó rendszerrel elérhető magasabb végsebesség illetve erőnövekedés hiszen a folytások a kipufogó csonkokból eltávolításra kerülnek esetükben.

A kinézet szintén egy fontos szempont, hiszen nem szeretnénk ha mindenféle indokolatlan és eltérő színű cső állna ki motorunkból. A robogók kipufogóinál kiemelten fontos ez hiszen igen látványos és központi részen helyezkedik el.

Megkülönböztetünk 2 és 4 ütemű motorhoz való kipufogót is és nem mindegy melyiket rakod fel motorodra. Egy kétütemű motornál nem ajánlott a négyütemű kipufogó használata és ugyan így fordítva.

Webáruházunk megkönnyíti munkádat a keresésben hiszen kompatibilitás alapján vannak felbontva és rendszerezve a különböző kipufogó dobok és rendszerek.

Ismertebb márkák a Yasuni, Pollini, LeoVince, Tecnigas akik tuning alkatrészeikkel és kipufogó rendszereikkel nem véletlenül tettek szert olyan hírnévre amilyennel rendelkeznek. Verseny célra és utcai használatra is készítenek kipufogókat méghozzá igen szép és modern formákkal. Ezek a top márkák nyújtják a legnagyobb teljesítmény növekedést is és tetszetős hangot kölcsönöznek robogóinknak.

A sportkipufogó utcai használatánál fontos szempont a zajcsökkentés illetve a megfelelő kompatibilitás. Könnyen a rendőrök, autósok és lakók ellenségei lehetünk ha túl hangos kipufogót sikerül választani robogónkra. Kompatibilitás szempontból pedig a fontosság abban merül ki, hogy megóvjuk robogónk élettartamát illetve nem növeljük így nagy mértékben a kipufogó tuninggal a fogyasztást sem. Fontos tudni, hogy sok sportkipufogóhóz jár zajcsökkentő hangtompító amellyel a sportos hang megmarad, azonban nem fülsüketítő, adott esetben zavaró. Legtöbb esetben kivehető a hangtompító a kipufogóból, csupán néhány csavar tartja azt.

Amennyiben csak optikai tuningot szeretnél robogódra, abban az esetben választhatsz a gyárihoz nagymértékben hasonlító sportkipufogót, vagy akár utángyártott kipufogó dobot is. Ezek kinézetre alig térnek el a gyáritol, mégis növelik a teljesítmény leadását.

Amennyiben megtetszett ez a fajta módosítás, válassz Te is egy egyedi, a személyiségedhez illő kipufogót motorodra és élvezd a pluszt, amit nyújt!

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései