Mit vigyél magaddal, ha nagyobb túrára mész a robogóddal

Amit nagyon fontos tudni, hogy milyen állapotban van a robogód ha hosszabb túrázásra adod a fejedet. Érdemes 2-3 havonta elvinni egy szervizbe és ott átvizsgáltatni a robogódat. Ezt főként a 125-ös vagy 250 köbcentis robogóknál ajánlott. Persze ezek mellett adódhatnak nem várt műszaki problémák, ezekre adunk pár tippet, hogy miket vigyél magaddal.

 

  • Amit én mindig magamnál tartok túrázások idején az a defekt javító készlet. Ugyanis a robogók gumi mérete nem mindig található meg egy gumisnál, ezért egy defektnél jól jön, ha van nálunk ilyen készlet.

 

  • A következő amit kötelezővé tennék, az az elsősegély csomag. Nagyon sok túrán vettünk már részt és nagyon sok balesetet is láttunk sajnos és azt tapasztaltuk egy ilyen szituációban, hogy általában a csapat 30 százalékánál van elsősegély csomag. Pedig mindig minden helyzetben jól jöhet, nemcsak motoros túrák alkalmával.

 

  • Én szoktam tartani a robogómban csavarhúzó és villáskulcs készletet is. Van 1-2 cég, akik kifejezetten motorosoknak gyárt szerszám készletet, ami sok esetben jól jöhet, ha például kilazul az akkumulátor sarunk vagy egy gyertyát kell kicserélni hirtelen, ezeknél jól jönnek az ilyen tipusú szerszámos készletek.

 

  • Ami kisebb luxusnak számíthat, az a mini bikázó, de én ajánlani szoktam, hogy legyen nálunk, mert előfordulhat sajnos, hogy az akkumulátor megadja magát és a bikázó használatával hazáig biztosan eljutunk a robogónkkal.

 

  • Ami nálam soha nem hiányozhat egy túra során az az esőruha és a motoros ponyva. Egy túrázás alkalmával ha ránk szakad az ég, higgyétek el, hogy nagyon jó szolgálatot tesz az esőruha és motoros ponyva ha netán alá kellene bújni.

 

  • Ami fontos, hogy mindig legyen nálatok folyadék. Sokszor előfordult, hogy 10-20 kilométer után sem találtunk olyan helyet ahol folyadékot tudtunk volna beszerezni és ilyenkor jól jött volna ha van nálunk.

 

  • Ami nálam elengedhetetlen egy túrázásnál az a kálcium tabletta. Előfordult már nem egyszer ,hogy motorozás során megcsípett egy darázs valakit és ha allergiás a csípésre akkor bizony a kálcium tabletta egy mentőöv lehet a számára.

 

  • Amit nem sokan hordanak maguknál, de én jó szívvel ajánlok, hogy legyen nálatok az a biztosító készlet. Ha netán kimegy az egyik biztosíték, ami miatt nem indul a motor, akkor megoldást tudj jelenteni egy ilyen készlet

 

A fentebb felsorolt készletek higgyétek el nem sok helyet foglalnak el. Egy 125-ös Vespa tárolójában bőven elférnek  ezek az alkatrészek, kiegészítők még úgy is, ha egy plusz táskát pakoltok bele.

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései