Így tartsd karban a robogód nyáron!

Sokszor hallhattad, hogy a motort el kell rakni télire, felkészíteni a téli álomra és még sorolhatnám. Igen ám, azonban a robogóknál sokan elhagyják a szakszerű téli elrakást. Ez pedig az évek során ahhoz vezet, hogy egyszer csak nem indul a motor, amikor kezdenék a szezont. Amennyiben máskor nem, abban a percben biztosan megfogalmazódik az emberek fejében, hogy miért is van szükség a karbantartásra. Nem csak a megbízhatóság miatt fontos, hanem azért is, hogy elkerülhesd az esetleges, még drágább felújítást, drágább alkatrészekkel.

Felsorolunk most néhány dolgot, amiknek csak egy kis figyelmet kell szentelned szezon közben, viszont rengeteget spórol hosszú távon neked! Következzen a szentháromság + a kiegészítés.

Olaj

Az egyik legfontosabb dolog! Külön található hajtásolaj és motorolaj. Kétütemű robogóknál elég csak a hajtásolaját cserélni, a motorolaját viszont utántölteni! Négyüteműeknél más a helyzet. Náluk mind a hajtás mind a motorolajat cserélni kell. Hallottad már, hogy az időben elvégzett olajcsere megnöveli motorod élettartamát? Nem hazugság!

Gyertya

Érdemes szezononként cserélni. Azonban ha bekövetkezett, amitől féltél és nem indul a robogó, akkor érdemes először a gyertyát szemügyre venni. Nem kell egyből a legdrágább alkatrész cseréjére gondolni!

Akkumulátor

Amennyiben berugókarral rendelkezel robogódon úgy nincs nagy félni való, azonban szezon előtt érdemes feltölteni az akksit is!

És akkor, amire használat közben folyamatosan érdemes odafigyelned!

Gumik állapota

A legfontosabb a minta mélysége. 1,6 mm a minimális minta mélység, amivel robogó guminak kell rendelkeznie. Ha kicsit nedvesebb úton úgy érzed, hogy csúszkál a motor, akkor már nagy gondok vannak! Ideje sürgősen cserélni a gumit! Figyelj a guminyomásra is, ami 2 bar környékén kell, hogy legyen.

Fékek, hogy meg is tudj állni

Tárcsaféken a „vállakat” kell megnézned, kitapintanod. Ha már van egy kis pereme a tárcsának, akkor lassan érdemes cserélni. Dobfék esetében a bovden utánállítására van szükség.

Ezek voltak az alapok, amiket minden esetben, szezon közben is érdemes ellenőrizni és karban tartani. Ezen felül természetesen vannak még felügyelendő dolgok, mint a hajtás (aminek karbantartásához és cseréjéhez érdemes szerelőhöz fordulni), valamint a légszűrő, illetve annak tisztán tartása.

A lényeg, hogy bármilyen robogó alkatrészre is legyen szükséged, nálunk biztosan megtalálod!

Kellemes motorozást idén is!

Alkatrészre van szükséged? Böngéssz közel 20.000 robogó, maxi robogó alkatrészünk közül, több mint 2.000 típushoz.

A számos alkatrész gyártónak (120+) köszönhetően könnyen megtalálhatod a neked valót, robogó tuning esetén és olcsó alkatrész pótlás esetén is, komplett blokkoktól kezdve, tuning kipufogókon, hengerszetteken át a tömítésekig.

  • Ha a termék raktáron van (minden terméklapon látható az aktuális készletinformáció és a várható szállítási idő), munkanapokon 14 óráig feladjuk a rendelést, ami a következő munkanapon már meg is érkezik neked a kiválasztott szállítási módon.
  • Ha be kell szereznünk a terméket, e-mailben és sms-ben jelezzük, amint elindult a beszállítóink egyikétől. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 14 óra körül rendezzük a beszerzéseket. Általában 2 munkanap alatt meg is érkeznek a rendelt termékek Németországból.

Használd a MOTO5 kuponkódot a kosár, vagy pénztár oldalon, 5% azonnali kedvezményért! A szállítás GLS futárszolgálattal 40.000 Ft felett díjmentes!

Megnézem a motomotors.eu webshopot!

Ügyfeleink legfrissebb értékelései