Henger bejáratása: alumínium és öntöttvas

, , Hozzászólás

Sokan vásároltok új hengerszettet, így nagy segítség lehet, mégis hogyan kell bejáratni őket, első használatkor. Első körben két részre osztjuk a dolgot, annak függvényében, hogy alumínium, vagy öntöttvas henger kerül masinánkba.

Alumínium henger, hengerszett esetén:

Alumínium henger esetén altalában van 1 króm bevonatú dugattyú gyűrűnk, illetve a hengerfalon nicasil ötvözet. Ezt a két szemptontot kell figyelembe vennünk alumínium henger bejáratása esetén.

Amire a legtöbben esküsznek, az a módszer, amikor keresel egy hosszú egyenes szakaszt, indítasz, majd pár perc alapjáraton hagyod a motort. Utána mész két teljes kört finoman, két teljes kört közép tempóban, majd két teljes kört, ami csak belefér sebességgel.

Fontos része a dolognak, hogy szintetikus motorolajat használjunk, az alumínium miatt nem kell a fél-szintetikus, az inkább az öntöttvasnak.

Öntöttvas henger, hengerszett esetén:

Öntöttvas hengerek esetén közel sem ilyen egyszerű a bejáratás, a legjobban az első 3-400 kilométeren kell figyelnünk rá, de az első 1000 kilométerig ne hajtsuk szét a motort. Cserébe hosszú távon tartósan fog kiszolgálni minket az évek alatt.

Öntöttvas henger esetén a bejáratós kezdeti időkben mindig nagyon figyeljünk a fokozatos melegedésére, csak finoman, fokozatosan növeljük a sebességünket. Az öntöttvas hengerek sokkal érzékenyebbek a kezdeti bejáratásra, mivel itt a fő cél, hogy a dugattyúgyűrűk a hengerfal belső feléről teljesen leforgácsolják az apró recéket, így a bejáratási időszak végére biztosítva a teljesen simább, minőségi dugattyú működést. Ilyenkor érdemes fél szintetikus olajat használni, sokkal jobban megtapad a henger belső falán.

Érdemes a végsebességet minden 100 km-nél 50-10 km/h-val növelni, szép fokozatosan. Érdemes úgy időzítenünk, hogy az ezredik kilométerre érjük el a végsebességünket.
500 km környékén egyébként már a folytást is érdemes eltávolítanunk.

Fontos a lépcsőzetesség és a fokozatosság!

A bejáratási idő után is figyeljünk lehetőség szerint oda, hogy 1-2 percet alapjáraton melegítsük, mielőtt üveghangon megindulunk, mert hosszú távon nem tesz jót. A továbbiakban is teljesen megfelelő a fél-szintetikus motorolaj, nem muszáj lecserélnünk.

Tuning hengerszettek megtekintése >>